Geriatrie fysiotherapie

Maak direct een afspraak

Geriatrie fysiotherapie, wat is dat? 

Wanneer mensen ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, dan kunnen ze terecht bij de geriatriefysiotherapeut van Fysiotherapie Bloemendaal. Deze geriatrie fysiotherapie specialist helpt kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen.

Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar ook voor patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Deze speciale fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over deze groep mensen en de voorkomende ziektebeelden.

Wat doet een geriatriefysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut van Fysiotherapie Bloemendaal helpt patiënten met speciale oefentherapie die er op gericht is op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Tijdens de eerste afspraak worden de klachten zorgvuldig in kaart gebracht. De gezondheid en het dagelijks functioneren worden besproken en u wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met u een behandelplan op maat opgesteld. Dit behandelplan is helemaal afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. 

Ook adviseert en begeleidt de geriatriefysiotherapeut gezinsleden en eventuele mantelzorgers, bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

 

 

Fysiotherapie Bloemendaal

Maak direct een afspraak