Manuele therapie

Maak direct een afspraak

Manuele therapie, wat is dat?

Een manueeltherapeut is bezig met het onderzoek en de behandeling van cliënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten van armen en benen.

Bij welke klachten wordt manuele therapie ingezet?

Manuele therapie is in veel gevallen geschikt voor klachten die, naast pijn, gepaard gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Vanwege de specifieke kennis en vaardigheden bij het onderzoek en behandeling van klachten aan de wervelkolom en die met wervelkolom samenhangen, zal een manueel therapeut vooral binnen dit gebied actief zijn.

Manuele therapie kan de stoornis van gewrichten verhelpen of terugdringen. Een manueel therapeut probeert de stoornis op te heffen door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken, ondersteund met adviezen, oefentherapie en instructie. Als er sprake is van een over beweeglijkheid in de gewrichten kan de manueel therapeut met specifieke trainingsadviezen de cliënt leren hoed deze de gewrichten actief kan stabiliseren.

Naast het verbeteren van de functie van de gewrichten is het verbeteren van houding en beweging in werkzaamheden, sport en hobby’s erg belangrijk.

Klachten die de manueel therapeut behandelt zijn bijvoorbeeld:

  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, welke opgewekt wordt door het bewegen van de nek of het hoofd;
  • Kaakklachten eventueel gecombineerd met nekklachten;
  • Hoofd- en nekpijn welke gepaard kunnen gaan met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Nek- en schouderklachten welke uitstralen in de armen;
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
  • Arthrose van de heup

Wist u dat de manueel therapeut direct en zonder verwijsbriefje toegankelijk is en dat behandelingen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket?

Fysiotherapie Bloemendaal

Maak direct een afspraak