Sportfysiotherapie

Maak direct een afspraak

Sportfysiotherapie, wat is dat?

Een sportfysiotherapeut is niet bezig met het herstel van de fysieke klacht, maar kan ook helpen bij het trainen van de functies die nog trainbaar zijn. Een sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk maar is ook steeds vaker te zien bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden.

Fysiotherapie Bloemendaal is verbonden aan verschillende sportclubs in Bloemendaal en omgeving en verzorgt de fysiotherapeutische begeleiding en fysieke training van de selectieteams.

Ook werkt een sportfysiotherapeut intensief samen met andere disciplines in de zorg en sport, zoals sportartsen, chirurgen, trainers, coaches en sportmasseurs/verzorgers. Maar de sportfysiotherapeut kan ook samenwerken met verantwoordelijken voor het ARBO-beleid bij bedrijven.

Sinds 1 januari 2006 is ook de sportfysiotherapeut direct toegankelijk. Daarnaast kan een cliënt ook bij de huisarts, bedrijfsarts, de sportarts of specialist een verwijzing voor de sportfysiotherapeut krijgen. Sportfysiotherapeuten spelen een belangrijke rol op het gebied van preventie, voorlichting en advies voor iedereen die professioneel of on de vrije tijd sport beoefent.

Wist u dat de behandeling door de meeste verzekeraars wordt vergoed  vanuit het aanvullende pakket?

Fysiotherapie Bloemendaal

Maak direct een afspraak